Surf school logboek

Exclusief voor surfers houden wij ter voorbereiding van de trip naar Portugal een logboek bij met nuttige informatie, verhalen en tips ter voorbereiding. Er komt steeds nieuwe informatie bij, dus kom regelmatig even kijken. Ben je intussen zo enthousiast dat je daadwerkelijk mee gaat? Reserveer dan hieronder jouw reis. Ook dan is het leuk om het logboek te blijven volgen.

Je vliegt naar Lissabon en in circa 45 minuten rijd je (of neem je een bus) naar vissersdorpje Ericeira, iets ten noorden van Lissabon. Iedere dag haalt surfcoach Oscar je op bij je hotel en afhankelijk van het weer en de getijden zoekt hij naar een surfspot die het beste aansluit bij jouw vaardigheden. Op het strand doe je een warming-up en krijg je theorie waaronder het ‘lezen’ van de baai. Vervolgens gaan je afhankelijk van de omstandigheden en jouw fitheid circa 3 uur het water in. Inclusief het zoeken naar de juiste plek ben je iedere dag circa 5-6 uur bezig. Na afloop neem je weer vanaf Lissabon het vliegtuig naar huis.

In de training krijg je met maximaal 4 personen surfles. Tijdens de training bouw je aan het krijgen van zelfvertrouwen in het omgaan met de branding en leer je omgaan met de verschillende soorten golven. Bij beginners besteden we extra aandacht aan de basistechnieken voor peddelen, zitten en draaien, positioneren en golven pakken. Het idee is dat je snel zelf in staat bent golven te pakken en daardoor sneller leert en er meer plezier in krijgt.

Gevorderden kunnen hun techniek verbeteren in meer uitdagende omstandigheden. We houden ons onder andere bezig met het pakken van meer golven en langere ritten waardoor je een betere surfer wordt. Natuurlijk is er ook ruimte voor radicalere bochten, floaters, 360 etc., voor zowel een shortboard als een longboard. Oscar kent de kust goed en weet waar welke golven het beste ‘lopen’. Iedere baai heeft namelijk haar eigen condities.

portugal-oscar-golf-900x600

Naast de inhoudelijke surfvaardigheden laat Oscar je ook kennismaken met de surfcultuur die in Ericeira al lange tijd bestaat. Het relativeren, de eenvoud van een goed leven, een bezoek aan een ‘shaper’ en bv leren dat je in een surfshop niet hard op een board mag tikken. Slecht voor het board.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn

Klik hier voor een vrijblijvende offerte