Stoked

“Ok, waarom ga je op een board in de golven liggen?” Dat is een vraag die je als surfer nog wel eens moet beantwoorden op een feestje. Ik denk dat het gaat om het moment waarop de golf de achterkant van jouw board raakt. Op dat moment wordt je gegrepen door een oerkracht waar je je geen voorstelling van kan maken. Dan is het alleen jij en de golf, verder niets. Je ervaart een enorme versnelling van jouw board en terwijl je gaat staan en een bocht instuurt, rolt een gigantische golf achter je aan. Het is één zijn met de elementen. Heel puur.

Vraag het maar eens aan dr Tony Butt, Surfer en Patagonia Ambassadeur: “For me surfing is about being in the moment, not a way to gain money or fame or to prove that you are better than someone else. Being out in a big surf is about being close to Nature, not conquering it; it is about understanding Nature and understanding yourself.”

Ook de kleinere golven hebben al een enorme kracht in zich. De snelheid en het feit dat die golf achter je zit, maken dat je hartslag en adrenaline zonder enige moeite hoogtepunten bereiken. En als je controle over je board hebt en dus kan sturen op zulke oerkrachten, dan voelt dat als een overwinning en is de voldoening groot. En dat met zoiets simpels als alleen een board. En als je dat eenmaal hebt gevoeld, dan ben je meestal verkocht. ‘Stoked’, zoals surfers dat noemen. Dan ben je surfer. Toegetreden tot een bijzondere groep die het gevoel kennen van nog een laatste golf te willen, ook al ben je kapot.

Toon van Bergen – eigenaar Napoon B.V.

Meer lezen over dit avontuur? Klik deze link: Een kleine stap, en ook een grote

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn


Wil jij dit avontuur ook doen?

Of meer informatie? Vraag dan vrijblijvend een offerte aan via onderstaande oranje balk of neem contact op via onderstaande 'contact' knop.

Neem contact op