Rocky Mountains expedities logboek

Exclusief voor bergsporters houden wij ter voorbereiding van ons avontuur in de Rockies een logboek bij met nuttige informatie, verhalen en tips ter voorbereiding. Er komt steeds nieuwe informatie bij, dus kom regelmatig even kijken. Ben je intussen zo enthousiast dat je daadwerkelijk mee gaat? Reserveer dan hieronder jouw reis. Ook dan is het leuk om het logboek te blijven volgen.

Vrijdag 23 september 2016

Hoe vind je je weg door een ruig onbekend berggebied? De Rocky Mountains in Canada gaan over groot, overweldigende natuur en pionieren. Je herkent dit aan namen als The Great Divide of Kicking Horse Pass. Dit berggebied is overweldigend en heeft de sfeer van de eerste pioniers die van de oostkust, naar de westkust van de Pacific Ocean trokken om rond 1870 een geschikte doorgang voor de Canadian Pacific Railroad te zoeken.

Dit gebied is het ‘thuis’ van het outdoor-bedrijf van Jeff Bullock. En dan met name de nationale parken en omgeving in de Rocky Mountains zoals Banff, Jasper, Kootenay en Yoho. Het bedrijf kent 2 seizoenen; zomer en winter. Het verschil bestaat uit de hoeveelheid sneeuw. In de zomer is er minder, waardoor expedities te voet mogelijk zijn. In de winter ligt er zoveel sneeuw dat je fantastisch kunt ‘backcountry riding, zoals de Canadezen zeggen. Wij hebben het liever over off-piste of poeder.

De Rocky Mountains expedities zijn in het zomer seizoen (ongeveer tussen april en oktober). De Rocky Mountains expedities bestaan verschillende expedities op verschillende locaties, met verschillende activiteiten en voor verschillende niveau’s van deelnemers. Uiteraard altijd afhankelijk van het weer. In de bergen kan het weer snel omslaan en lang vooruit plannen is lastig. Jeff checkt het altijd goed vooraf en past het programma aan indien noodzakelijk.

Bijvoorbeeld de ‘Summer Solstice Alpine Climb’ op 17 – 19 juni 2017. Een geweldige avontuur waarin je een van de provincie Alberta’s hoogste bergen Mt Athabasca en Mt Andromeda gaat beklimmen. Deze expeditie is voor deelnemer met alle niveau’s van alpine ervaring; van beginner, tot gevorderden die hun vaardigheden willen verbeteren. Je start vanaf de Ice Fields Campground in Jasper National Park. Op zaterdag 17 juni worden de vaardigheden geoefend tijdens de klim van een kleine berg, zoals ice climbing, glacier travel, crevasse (spleet in gletsjer) rescue, abseilen en ice screw anchors (schroeven die je in het ijs kan boren om daar bijvoorbeeld een lijn aan te haken). Zondag 18 juni ga je Mt Athabasca beklimmen.

Een ander voorbeeld voor deelnemers met enige alpine ervaring is de ‘Abbott Pass Classic Alpine’ van 23 – 25 juni  en van 7 – 9 juli 2017. Je start vanaf lake O’Hara en gaat de eerste dag omhoog naar de geboorteplaats van het Alpinisme in Canada, de Abbott Pass hut. In deze hut slaap je 2 nachten. Op de tweede dag doe je een poging om Mt Lefroy te beklimmen. Op de derde dag daal je via de SE Ridge van Mt Victoria terug naar Lake O’Hara.

Beide expedities zijn te bereiken door te vliegen op Calgary en vandaar is het circa 2 uur rijden naar het stadje Banff in Banff National Park. Het stadje Banff is een goede uitvalsbasis voor alle zomerexpedities, inclusief de Ice Fields Campground in Jasper National Park en lake O’Hara.

Zoek je iets anders of past de datum niet? Neem contact op en wij kijken of we iets op maat kunnen maken.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn

Klik hier voor een vrijblijvende offerte