off piste Rocky Mountains logboek

Exclusief voor off-piste liefhebbers houden wij ter voorbereiding van ons avontuur in de Rockies een logboek bij met nuttige informatie, verhalen en tips ter voorbereiding. Er komt steeds nieuwe informatie bij dus kom regelmatig even kijken. Ben je intussen zo enthousiast dat je daadwerkelijk mee gaat? Reserveer dan hieronder jouw plek. Ook dan is het leuk om het logboek te blijven volgen.

Vrijdag 23 september 2016

De Rocky Mountains zijn veel ruiger en minder druk ontwikkeld dan bijvoorbeeld de Alpen of de Pyreneeën. Niet overal wegen en dorpjes en geen uitgebreide skiliften en pistes. Alleen ruige natuur. Gecombineerd met de grote hoeveelheden sneeuw in de winter maakt dat de Canadian Rockies beroemd om haar zogenaamde ‘backcountry’ mogelijkheden, de geweldigste afdalingen en de mooiste treeruns. De mooiste spots zijn die van Lake Louise, Golden en Rogers pass.

Dit gebied is het ‘thuis’ van het outdoor-bedrijf van Jeff Bullock. En dan met name de nationale parken en omgeving in de Rocky Mountains zoals Banff, Jasper, Kootenay en Yoho. Het bedrijf kent 2 seizoenen; zomer en winter. Het verschil bestaat uit de hoeveelheid sneeuw. In de zomer is er minder, waardoor expedities te voet mogelijk zijn. In de winter ligt er zoveel sneeuw dat je fantastisch kunt ‘backcountry riding, zoals de Canadezen zeggen. Wij hebben het liever over off-piste of poeder.

De ‘Off-Piste Rocky Mountains Expedities’ zijn in het winter seizoen (ongeveer tussen november en maart). De ‘Off-Piste Rocky Mountains Expedities’ bestaan uit verschillende expedities op verschillende locaties, met verschillende activiteiten en voor verschillende niveau’s van deelnemers. Onder te verdelen in ice climbing, avalanche training en backcountry riding. Uiteraard altijd afhankelijk van het weer. In de bergen kan het weer snel omslaan en lang vooruit plannen is lastig. Jeff checkt het altijd goed vooraf en past het programma aan indien noodzakelijk.

off-piste-2-900x600

Een voorbeeld van een Backcountry Riding avontuur is Rogers Pass Deep December op 26 t/m 28 december 2017 voor gemiddeld tot goede skiërs die veel willen skiën. Je hoeft geen off-piste ervaring te hebben. Je vliegt naar Calgary en vanaf de luchthaven rijd je in circa 2 uur naar het plaatsje Golden BC in Glacier national park. Onder begeleiding van het outdoorbedrijf van Jeff Bullock ga je skieen of snowboarden in het beroemde Rogers Pass gebied. Rogers Pass is een legendarische hoog gelegen pas met veel sneeuw en fantastische freeride mogelijkheden. In december kan het tot heuphoogte liggen. Golden BC is een klein Canadees bergdorpje met een van de beste freeride mogelijkheden in de Rockies. Vanaf Golden BC reis je dan met de auto in 2 uur weer terug naar Calgary Airport.

Zie de link voor meer informatie: website Golden BC

Zoek je iets anders of past de datum niet? Neem contact op en wij kijken of we iets op maat kunnen maken.

Voor echte poeder freeks zijn de Canadese Rocky Mountains het walhalla. Omdat deze bergen ruig en onbewoond zijn en ‘s winters er zo veel sneeuw ligt, zijn de off-piste condities hier perfect. Geen pistes, alleen poeder. Tijdens het off-piste rocky mountains logboek avontuur begeleidt onze Mountain Guide je veilig langs de mooiste plekken zoals het plaatsje Golden en de beroemde Rogers Pass. Voor de echte liefhebber een noodzakelijke ervaring.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn

Klik hier voor een vrijblijvende offerte