Amazone jungle expeditie logboek

Exclusief voor jungle avonturiers houden wij ter voorbereiding van de trip naar Suriname een logboek bij met nuttige informatie, verhalen en tips ter voorbereiding. Er komt steeds nieuwe informatie bij, dus kom regelmatig even kijken. Ben je intussen zo enthousiast dat je daadwerkelijk mee gaat? Reserveer dan hieronder jouw reis. Ook dan is het leuk om het logboek te blijven volgen.

Vrijdag 23 september 2016

Een paar keer per jaar maken jungle gids Sirano en zijn team een bijzondere tocht. Geen dagtocht geschikt voor toeristen, maar voor avonturiers die het regenwoud echt wil leren kennen. De Amazone Jungle Expeditie Suriname is een meerdaagse kano trektocht diep het Amazone regenwoud in naar de oorsprong van de grote rivieren (Gran Rio-, Coppename- of West rivier). Daar waar behalve een enkel klein dorp, geen andere mensen komen. Vanwege de dichtheid van het regenwoud is verplaatsen alleen via de rivieren mogelijk.

Sirano in zijn team verkennen eenmaal per jaar zonder deelnemers een nieuwe route en voegen die toe aan eerder ervaringen. Zo hebben ze ervaring met een aantal verschillende routes. Afhankelijk van onder andere de waterstand wordt er gekozen voor een bepaalde route.

Start en finish is hotel Torarica in Paramaribo. Vanaf dit hotel wordt je met een klein vliegtuig en vervolgens met een kleine helikopter ver in het regenwoud in het midden van Suriname (Sipaliwini district) aan de monding van de rivier gedropt.

suriname-helikopter-900x600

Een typische dag bestaat uit opstaan, ontbijten en kamp opruimen. Vervolgens vaar je de hele dag met een kano de rivier af. De rivier varieert in breedte en diepte. Ook stroomt deze soms snel en soms langzaam en moet je regelmatig je kano uit om deze over versperringen van bomen te tillen. Aan het einde van de dag maak je een bush camp aan de rand van de rivier. Je slaapt in een hangmat en wast in de rivier. Je vangt zelf vis voor het avondeten welke wordt gemaakt aan de rand van de rivier.

Tijdens deze expeditie leer je overleven in het regenwoud. Een kamp maken, vis vangen en koken met alleen basis ingrediënten. Omgaan met het weer en de planten en dieren in het regenwoud. Je passeert spectaculaire stroomversnellingen en maakt zware tochten die beloond worden door spectaculair uitzicht over het regenwoud.

Aan het einde van de tocht word je weer opgehaald door een klein vliegtuig en teruggebracht naar Paramaribo.

 

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn

Klik hier voor een vrijblijvende offerte